Glutenfrie pepperkaker

Nov 29, 2016 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Denne versjonen av glutenfrie pepperkaker kom jeg over pÃ¥ Julies matblogg – og link og fremgangsmÃ¥te finner du her. Jeg har justert litt pÃ¥ oppskriften her.

Disse pepperkakene har mer smak av krydder og er et sunnere alternativ enn mange andre pepperkaker. Disse er laget på havremel som gjør at også de som ønsker glutenfrie julekaker har et godt og smakfullt alternativ. Havre inneholder mye fiber og har også mange andre gode egenskaper som du kan lese om her

Dette trenger du:

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker, gjerne rÃ¥rørsukker
  • 1 dl lønnesirup eller mørk sirup
  • 2 egg
  • 500 g havremel og ekstra til utbaking
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts nellik
  • 1,5 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts pepper
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • 4 smÃ¥ espressoshot pÃ¥ 40ml (til sammen 160ml)

Slik gjør du:

  1. Smelt smør på lav temperatur i en gryte. Bland så inn sukker og sirup (alt sukkeret skal løses opp).
  2. Bland alt krydder i smørblandingen. Gryten skal så tas av varmen og avkjøles før egg og espresso røres inn i balndingen.
  3. Mel og bakepulver blandes sammen før det røres inn i gryten litt etter litt.  Konsistens på deig skal være litt løs så husk at den trenger litt tid på å sette seg.
  4. Sett så et lokk på gryte og la deigen stå kaldt i minst to timer, men helst over natten.
  5. Deretter kan du bake pepperkakene dine. Kjevle ut deigen med litt mel pÃ¥ benken. Bruk former til Ã¥ lage formen du øsnker pÃ¥ pepperkakene og stek de midt i ovnen pÃ¥ 180 grader i 11 minutter. Pass pÃ¥ at alle pepperkakene er omtrent like i tykkelse slik at de steker like lenge. Nyt kakene med en kopp te eller kaffeÂ